24 Μαρτίου 2014

Άγρια ραδίκια με λάδι και λεμόνι

Άγρια ραδίκια με λάδι και λεμόνι




















 Για να πω την αλήθεια, δεν θα μπορούσα ποτέ να.. με θεωρήσω χορτοφάγο. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια, φλερτάρω στενά και με τη χορτοφαγία!
Τις τελευταίες μέρες έβλεπα αρκετά άγρια ραδίκια στον κήπο μου και σήμερα το πρωί δεν κατάφερα να τους αντισταθώ.

Το μεσημεριανό πιάτο μου, λοιπόν, άγρια ραδίκια, με λάδι και λεμόνι!










Τα πρώτα μου λεμόνια
Η μικρή μου λεμονιά, μόλις πριν τρία χρόνια φυτεμένη, φέτος έβγαλε τους πρώτους της καρπούς. Έντεκα λεμόνια όλα κι όλα, αλλά όλα τους γεμάτα χυμό, παρά το μικρό τους, σχετικά, μέγεθος. Για μένα όμως, είναι τα καλύτερα λεμόνια του κόσμου! Το δε άρωμά τους; πλημμύρισε τη κουζίνα μου μόλις τα έφερα στο σπίτι! Κανένας και πουθενά δεν μπορεί να βρει καλύτερα λεμόνια από αυτά που βλέπετε. Απλά.., δεν υπάρχουν!











Λάδι απ' το κήπο
Όσο να πείτε για το λάδι; απ’ τα χέρια μου μαζεμένο, μια-μια ελιά, μόνο απ’ τις ελιές του κήπου μου! Ούτ’ αυτό υπάρχει! Το καλύτερο λάδι του κόσμου! Φτιαγμένο από χώμα και βροχή. Τίποτε άλλο! Ούτε λιπάσματα, ούτε βελτιωτικά, ούτε ραντίσματα, παρά μόνο λίγο κλάδεμα και αρκετή αγάπη για το δέντρο, που μου χαρίζει απλόχερα τόσο τους καρπούς του, όσο και τη δροσιά του το καλοκαίρι και την ταπεινή του ομορφιά, κάθε πρωινό που ξυπνάω.

Τίποτε περισσότερο από ένα πιάτο ραδίκια, τελικά.... Αλλά για εμένα.., αξία ανεκτίμητη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου